Откриха празник за хляба

Откриха празник за хляба | StandartNews.com

Благоевград. В сряда се откри XV Национален ученически празник "За хляба наш..." в Благоевград. Празникът се провежда под патронажа на кмета на областния център д-р Атанас Камбитов. 15 поредни години проявата е част от календара на образователното министерство за извънучилищните дейности и е включен в програмата за закрила на деца с изявени дарби.

Над 15 хиляди деца от цяла България се включват в провеждането на инициативата. Със своето творчество те пресъздават историята на хляба през годините. В Драматичен театър „Никола Вапцаров" зам.-кметът Валери Смиленов поздрави всички участници в празника и техните ръководители. „15 години не са много, но не са и малко. Това е един извървян път от малкото зрънце до големия клас. В Обединен детски комплекс наистина се работи качествено и това личи в направеното, което видях тук", каза той. Смиленов увери, че общината ще продължи да подкрепя комплекса, тъй като образованието не е само учене, но и прилагане на наученото.

Благоевградският театър се превърна в изложбена зала, в която бяха събрани рисунки, приложно изкуство, празнични и обредни хлябове, макети и старинни уреди и пособия за приготвяне на хляб. След официалното откриване бяха връчени и наградите на участниците в конкурсите за рисунка и композиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай