Откриха паметна плоча на Михалевски на Водното огледало в Кърджали

Откриха паметна плоча на Михалевски на Водното огледало в Кърджали | StandartNews.com

Паметна плоча на Димчо Михалевски бе открита на Водното огледало в Кърджали. Така неговите приятели и гражданите на Кърджали отдават почит към отишлия си рано политик, държавник и общественик.

Церемонията се състоя на Ардински мост. „Първоначално идеята беше паметният знак да бъде открит на 24 октомври. Ако беше жив, Димчо щеше да навърши 50 години. Тъй като датата съвпадна с деня за размисъл преди местния вот, избрахме Денят на строителят", обясниха инициаторите. На събитието присъстваха съпругата на Михалевски Наталия и двете им деца, както и родителите на отишлия си рано от този свят политик, негови приятели.

Паметната плоча бе осветена от отец Петър. Сред официалните лица беше новоизбраният кмет на Кърджали Хасан Азис. В изказването си той подчерта. че е имал щастието да работи с Михалевски и бъде част от проекта „Водно огледало". „Няма нищо по удовлетворяващо, когато успееш да реализираш мечтите си, независимо дали си кмет, свещеник, политик или просто гражданин", каза още Хасан Азис и посочи, че направеното от Михалевски тепърва ще бъде оценено.

Димчо Михалевски беше заместник –кмет на Кърджали, заместник регионален министър, народен представител от Смолян и от Бургас.Той има основна заслуга за изграждането на „Водното огледало". Той доживя да види и още една сбъдната негова мечта – откриването на прохода Маказа. Близо 15 години Михалевски използва всяка възможност, за да бъде изграден пътят до там и да се стигне до съгласие между България и Гърция новият граничен пункт да бъде открит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай