Откриха човешки останки в двора на училище

Откриха човешки останки в двора на училище | StandartNews.com

Човешки останки откриха работници в изоставена сграда, намираща се в двора на бургаско училище. Според първоначалния оглед трупът е на мъж, но все още не е ясна нито самоличността му, нито причината за смъртта.

"Открити са череп, части от тялото. Трупът е престоял на мястото повече от 10 години", лаконично коментираха от полицията. Останките са открити в избеното помещение на бившата градска баня, която е затворена повече от 20 години. Помещението попада в двора на основно училище "Любен Каравелов". Според криминалисти една от версиите е, че останките вероятно са на клошар или на наркозависим. Все още не е отхвърлена версията за убийство. Костите са откарани за аутопсия в катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ-Бургас.

Патоанатомите трябва да установят приблизително кога е загинал мъжът и какви са причините за смъртта му. Избеното помещение, в което е открито тялото, е използвано през последните години за съхраняване на метални цистерни. Според свидетели подземието на бившата баня е било наводнено през последните 10 години и на практика е било непристъпно.

Повече от два часа екипи на противопожарната служба изпомпваха водата, за да достигнат до останките. От полицията съобщиха, че освен човешкия скелет, в избата са открити още много други кости, за които се предполага, че са животински.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай