Осветиха улица в Банско по искане на жителите й

Осветиха улица в Банско по искане на жителите й | StandartNews.com

По инициатива на жителите на новоизграждащата се улица „Гоце Делчев" в Банско бе извършен тържествен водосвет на завършения втори етап – между улиците „Христо Чернопеев" и „Отец Паисий". Гости на православния ритуал бяха кметът на община Банско Георги Икономов и част от екипаму.

След освещаването Мъжка певческа група „Стар мерак" се погрижи за доброто настроение на присъстващите. „Дълги години не бе намерено решение за изграждането на ул. „Гоце Делчев". Радващо е, че вече сме на финала и пространството се оформи съгласно волята на гражданите. През следващата година предстои завършването на третия, най-малък етап. Благодаря на хората за чудесното тържество и им пожелавам дълги години да се радват на новата улица", заяви градоначалникът.

Вторият етап от улицата бе изпълнен от Обединение „Обнова 2015", стойността на ремонта е 1 393 000 лева. Доскоро тя въобще не бе асфалтирана. След проведено обществено обсъждане, на което ръководството на общината се допита до гражданите, бе решено да се даде ход на нейното изграждане като пешеходна зона с художествено-етнографско оформление в характерния за Банско стил с каменна настилка, декоративна вада и кътове за отдих. По протежението й се подменят водопроводът и канализацията, а висящите кабели от далекосъобщителните и електроснабдителни мрежи се свалят в колектори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай