Осветиха бойните знамена в Банско

Осветиха бойните знамена в Банско | StandartNews.com

На празничния 6 май хората в Банско отдадоха дължимото на военните. В деня, в който българската армия чества своя празник, бяха почетени военнослужещите, запасните офицери и ветераните. В Клуба на ветераните военнослужещи свещеник отслужи водосвет за здраве, а по-късно бяха осветени бойните знамена. Кметът Георги Икономов поздрави присъстващите и им пожела да бъдат здрави, да продължат да пазят жива офицерската чест и паметта за всички геройски загинали за националния суверенитет, а свети Георги да им вдъхва смелост и увереност във всяко тяхно начинание.

Община Банско помогна и за организацията на празника в град Добринище. Почти всички местни жители бяха облечени в носии и показаха древния ритуал „Топене на китки". Те възродиха стара традиция, характерна за града. Всенародното веселие стартира още в 08,30 часа и продължи цял ден.

На сцената и на площада преди обяд започнаха да се вият кръшни народни хора. Кметът на Банско Георги Икономов, който празнуваше своя имен ден, уважи събитието. Той приветства присъстващите по случай празника и ги поздрави за желанието да запазят традициите си живи. След това градоначалникът се хвана на хорото до кмета на Добринище Китан Галчев и двамата поведоха веселбата на площада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай