Оставят под стража производител на марихуана

Оставят под стража производител на марихуана | StandartNews.com

По решение на съда в Кюстендил мъж на 52 години остава поз стража заради отгледани и открити при него над 14 килограма канабис. На 7 април са претърсени наследсвена къща на обвиняемия в кюстендилското село Кършалево, прилежащи към нея стопанска постройка и избено помещение, както и намираща се наблизо изоставена къща, Органите на реда намерили и еззели гладкоцевна пушка „ИЖ 18" и боеприпаси, за които обвиняемият нямал разрешително.

Отделно от това разследващите са иззели пликове и чувал със суха тревиста маса с общо тегло 14 кг., реагираща положително за канабис. Към събраните веществени доказателства са маратонките на обвиняемия по подметките на които имало изсъхнала пръст с полепнали малки сухи зеленикаво-кафяви листа, също реагиращи положително на канабис.

Намерена била и електронна везна, както и множество вещи, сочещи на обстоятелството, че наркотичното вещество е било отгледано от обвиняемия - саксии, въздуховоди, пръскачки, сухи стъбла с мирис на канабис, радиатори и др. От посочените по-горе веществени доказателства са иззети годни дактилоскопни следи.

Иззетите веществени доказателства, снимковият материал и свидетелските показания сочат на наличието на прецизно оборудвана „лаборатория" за отглеждане и преработка на канабис, станало по инициатива и при активното участие на обвиняемото лице.

Самият избор на мястото на осъществяване на тази дейност – необитаема къща, намираща се на скрито място и отстояща само на 30 метра от обитаваната от обвиняемия наследствена къща в Кършалево сочи на добре планирана и предварително обмислена и подготвена дейност. Селото се състои от няколко махали с по две-три къщи, отдалечени значително една от друга и повечето необитаеми.

Налице са свидетелски показания, че по искане на обвиняемия е бил прекаран кабел за ток от неговата къща до своеобразната „лаборатория". Според съда е налице както опасност обвиняемия да се укрие, така и да извърши друго престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай