Оставиха зад решетките трафикантa, прегазил граничар за 100 лв.

Оставиха зад решетките трафикантa, прегазил граничар за 100 лв. | StandartNews.com

Трафикантът на нелегални, който в петък прегази и рани тежко граничен полицай край браздата по турската граница остава в ареста, реши в сряда Хасковският окръжен съд. 31-годишният Стефан Василев беше заловен на трети април след гонка с полицията. Преди това между свиленградските села Сладун и Варниктой не спрял на сигнал от граничаря Александър Райкови и профуча през него автомобила Митцубиши Галант, пълен с нелегални емигранти.

В резултат на удара граничният полицай е със счупена ръка. По-късно автомобилът, шофиран от родения във Варна, но живеещ от години в Любимец Василев е открит катастрофирал по пътя. Василев е арестуван по-късно в квартирата си в Любимец.Той е направил пълни самопризнания за случилото се.

В съдебна зала стана ясно, че е возил нелегални сирийци към вътрешността на страната. При успешно изпълнена мисия за участието в канала е трябвало да получи възнаграждение от 100 лева.

Засега нито на Стефан Георгиев, нито на някой друг, е повдигнато обвинение за трафика на нелегални през границата. Групата още се разследва. На Георгиев е повдигнато обвинение за умишленото блъскане на човек с автомобил, при което му е причинена средна телесна повреда. За това престъпление се предвижда затвор до 12 години.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Пловдив в 3-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай