Осъдиха купувач на гласове

Осъдиха купувач на гласове  | StandartNews.com

Хасково. Първият осъден в Хасковски регион за купуване на гласове е факт. Той е заловен в Свиленград да купува гласове в полза на "Реформаторския блок" в изборния ден.

Делото срещу 29-годишният Стоян Манолов е минало в късния следобед в петък.

От решението на Свиленградския районен съд, публикувано на официалната страница на институцията, става ясно, че купувачът на вот се е признал за виновен и е осъден на 1 година пробация и глоба от 5000 лв. след споразумение с прокуратурата.

Стоян е имал задачата 5 дни преди изборите да напазарува гласове в ромската махала на Свиленград.

Преди да бъде спипан от полицията той е успял да плати по 20 лева на 11 души за гласа им в полза на Реформаторите .

В момента на залавянето му в Манолов полицаите открили тетрадка с 86 имена с ЕГН, визитка на водача на РБ в Хасково Станислав Иванов, стикер залепване банкноти с надпис 1650 с печат на Райфайзенбанк и с надпис "100х20=2000." У него е открит още и лист с надпис "Община Стара Загора" и телефон с име Веко Василев да се върнат на предаващото ги лице.

Календарчета с надпис „Всичко е в твоите ръце 7 Реформаторски блок" със снимка на Станислав Иванов, и запалки и брошури на Коалицията и календарчета със снимка на кандидат депутатите на „Реформаторски блок" са още от откритите у купувача артикули.

Свиленградсикият съд наложи на Маналов още Пробацията със Задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 1/една/ година с периодичност 2 /два /пъти седмично. Той ще трябва да се среща през следващата една година и с пробационен служител.

Решението на районните магистрати в Свиленград може да бъде обжалвано пред Хасковския окръжен съд в 7-дневен срок от днес.

Заловеният и осъден за купуването на гласове в Свиленград Манолов е с основно образование, по принцип той работи в Гърция. По избори обаче се връщал у дома, за да „помага" на партиите, които го потърсят да набират гласове в ромската махала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай