Осъден не може да плаща, хваща метлата за безвъзмезден труд

Осъден не може да плаща, хваща метлата за безвъзмезден труд | StandartNews.com

Осъден на пробация благоевградчанин напусна работа и ще грабне метлата, за да изтърпи наказанието си. Мъжът с инициали К. Г. в началото на септември миналата година получил присъда „Пробация".

Трябвало да прави задължителна регистрация по настоящ адрес, да се среща периодично с пробационен служител. Третата мярка била за полагане на поправителен труд, като му се удържат 10% от трудовото възнаграждение за срок от две години. Само два месеца обаче са направени тези удръжки, защото на 2 ноември 2015 г. осъденият напуснал работа и тази пробационна мярка не е могла повече да се изпълнява. По тази причина на заседание на пробационната служба в Благоевград е взето решение да се внесе предложение за замяна на тази пробационна мярка с "Безвъзмезден труд в полза на обществото" по отношение на осъдения.

Съдът прие, че общият срок на остатъка от наказанието му е 660 дни. Магистратите решиха един ден поправителен труд да се замени с един час безвъзмезден труд. В следващите 1 година и 10 месеца благоевградчанинът ще трябва да положи 660 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Определението на съда може да се обжалва или протестира в 7-дневен срок пред Софийски апелативен съд. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай