Оперират в сряда Павел от Варна

Оперират в сряда  Павел от Варна | StandartNews.com

Хиляди хора помогнаха да се съберат пари за операция на 6-годишния Павел от Варна. На 19 септември на детето е поставена страшната диагноза - рядка форма на тумор в гръбначния стълб. За лечението му в израелска клиника са нужни 100 000 долара. Броени дни по-късно родителите на детето благодариха от сърце на всички, които им подават ръка в този тежък за тях момент.

"Павчо е вече в Израел и ако не се влоши състоянието му, прегледът е планиран за вторник, а в сряда първата операция", написаха във Фейсбук родителите на момченцето. Те сърдечно благодарят на хилядите хора, които са помогнали и продължават да помагат. "Всички Вие събрахте за нашето безценно момче 195 000 лева и 28 000 евро, които по предварителна информация биха покрили оперативната част от лечението. БЛАГОДАРИМ ВИ!!!", написаха майката Албена и бащата Миро към дарителите в създадената фейсбук група "Заедно за Павел".

Болката и страданието на родителите трогнаха хиляди хора, които се включиха в борбата за живота на малчугана. За да съберат необходимите средства, бяха направени благотворителни фотосесии и концерти в няколко града. Разпродажба на употребявани детски дрешки и играчки започна на 26 септември в Спортна зала във Варна с етикетче "Заедно за Павел". Благотворителен базар имаше и в неделя в Разград, откъдето са родителите на Павчо, и кампанията тръгна от техни приятели в града. Уникални бижута, сувенири, картички, книги, сладки се продават на масите в залата на "Лятно кино", съобщи вчера по обяд Дарик радио в Разград. Съученици на бащата Мирослав Гуцало са направили дарителска акция и по време на мача "Лудогорец "-"Литекс", като са събрали от зрителите 1244 лева и още 1000 лева - цената, достигната в онлайн търг за продажба на футболна топка с автографи на всички футболисти на шампиона "Лудогорец".

Пари ще са необходими и за следоперативното лечение на момченцето, за да може да оздравее. Всеки, който желае, може да помогне на:

МИРОСЛАВ ПЕТРОВ ГУЦАЛО / MIROSLAV PETROV GUTSALO
Сметка в ЛЕВА: BG61UBBS80022038685020
Сметка в ЕВРО: BG52UBBS80021434746110
Банка ОББ / United Bulgarian Bank
BIC: UBBSBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай