Опъваме бръчките на Европарламента

Бъркат на живо биологичен крем от прочутото розово масло

Опъваме бръчките на Европарламента | StandartNews.com

Стара Загора. Долината на розите, едно от емблематичните места на България, стъпва в Европарламента в Брюксел на 6 ноември. Документален филм ще покаже красотите на Долината на тракийските царе, както и традициите в розопроизводството в Казанлъшко. Пред депутати и гости ще бъде демонстрирана на живо и една любопитна атракция – производство на биологичен крем от прочутото българко розово масло. Според специалисти наред с всичките му положителни качества, той има способността да връща младостта като опъва бръчките.

Специален гост на българската вечер в Европарламента ще бъде прочутата ни оперна певица Веселина Кацарова. Преди време старозагорката, която от годиини живее Швейцария, бе обявена от музикалните критици за сопрано №1 на планетата. Освен оперната прима в концерта ще участва и  фолклорен състав от Тракия, който ще представи нашите самобитни песни и танци.

Празничната вечер е по ицициатива на старозагорката Илиана Иванова, евродепутат от ГЕРБ и ЕНП, съобщиха от старозагорския й офис. Тържеството ще уважат от ръководството на ЕНП и двама български министри – икономическият Делян Добрев и външният Николай Младенов. Сред българските гости ще бъде и представителна група от Казанлък, водена от кметицата на града Галина Стоянова.

Българската вечер в Брюксел е своебразен прощален подарък на Илиана Иванова за колегите й еврдепутати. Както е известно, тя бе избрана за член на Европейската сметна палата и от началото на идната година напуска Европарламента и започва работа в Люксембург, седалището на Европалата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай