Олимпиецът Стефан Христов се завърна в родния град

Олимпиецът Стефан Христов  се завърна в родния  град | StandartNews.com

Колоездачът Стефан Христов, който представи България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, се завърна в родната Стара Загора. Старозагорецът е единственият българин в Топ 200 на индивидуалната ранг листа на Европейския тур за 2015 година, което наред с други успехи му осигури участие на Олимпиадата. Днес олимпиецът се срещна с председателя на общинския съвет Емил Христов и му подари снимки от злощастното състезание. Както е известно, Стефан Христов не завърши общия старт на шосе заради тежко падане на 70-ия километър. След няколкодневен престой в болница в Рио, той е бил изписан в добро състояние и травмата вече е отшумяла.

Стефан сподели, че с него постоянно е било знамето на Стара Загора, което му бе специален подарък от кмета на общината Загора Живко Тодоров преди отпътуването за олимпиадата.

Емил Христов връчи на Стефан Христов плакета на председателя на общинския съвет за участието му на Олимпийските игри.

В срещата, която участваха и част от щаба на спортиста и общинският съветник Радослав Танев, бяха обсъдени и възможностите за развитие на колоезденето в града и стимулирането на младежите да спортуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай