Олимпиада по френски език в Благоевград

Олимпиада по френски език в Благоевград | StandartNews.com

Националният кръг от олимпиадата по френски език се провежда в Благоевград. Официалното начало бе дадено само ден след Международния ден на франкофонията- 20 март. Стартът бе поставен в с празнична програма в зала „22 септември". „Скъпи участници, вие сте нашето бъдеще, нашите представители пред света, вие сте връзката между две култури- френската и българската. Продължавайте да показвате българската образователна традиция и да доказвате на света, че българските деца са най-умните и талантливи", каза зам.-кметът Зорница Кралева.

Тя допълни, че провеждането на олимпиадата по френски език в Благоевград не е случайно, тъй като то е част от крачките, които общината прави по пътя за възстановяване след повече от 20 години на песенния фестивал "Франкофолии". От името на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов бяха връчени награди на комисията, която ще оценява знанията на участниците в олимпиадата. Тържественото откриване на Националната олимпиада се проведе на френски и български език.

Препълнената зала „22 септември" бурно аплодираше изпълненията на двата езика в концертната програма, която бе открита от възпитаниците на Националната хуманитарна гимназия и на Езиковата гимназия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай