Около 300 полицаи протестират на Орлов мост

Около 300 полицаи протестират на Орлов мост | StandartNews.com

Между 200 и 300 полицаи се събраха около 12.30 часа на Орлов мост в столицата на поредния спонтанен протест. Въпреки заявеното от премиера Бойко Борисов, че социалните придобивки ще бъдат орязани само за новопостъпващите, те са недоволни и смятат, че мерките, обявени днес, са половинчати, съобщава БНР.

Протестът не е започнал. Не е ясно дали ще се стигне до блокиране на улици в София. На мястото е директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски, който разговаря със служителите.

Част от полицаитте не са разбрали за мерките на Борисов, защото са били дежурни през нощта сутринта. В 18 ч. е насрочен друг протест близо до автогарата в ж-к „Овча Купел". Полицаите планират да затворят пътя.

Протестиращите блокираха за кратко пл. "Орлов мост". Част от тях изразяват недоволството си със свирки и вувузели и развяват българския трибагреник. Заради шествието на полицаите е временно затруднено движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски" в района на СУ "Св. Климент Охридски". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай