Огнен ад в Сарафово

Огнен ад в Сарафово | StandartNews.com

Пламнали сухи треви взривиха три автомобила

Невиждана паника настъпи на плажа в Сарафово след пожар придружен със серия от взривове. Малко след 13 часа днес заради голямата жега се запалиха сухи треви, които погълнаха няколко от паркираните автомобили покрай плажа. Собствениците им не успяха да ги спасят, а докато дойде пожарната, три от автомобилите бяха напълно изгорели.

Най-напред пламнало "Пежо", чиято газова бутилка се е взривила. След това последователно са изгорели "Шевролет" и "Рено Меган". Заради газовата уредба на едната от колите е имало мощен взрив, който всъщност е изплашил плажуващите. Хората помислили, че се повтаря атентата на летището от преди години. "Помислихме си, че е най-лошото - атентат. Последваха два по-леки взрива. Суматохата беше огромна, всеки бягаше накъдето може. Хората се успокоиха, едва след като видяха, че горят три автомобила и няма реална опасност за живота им", сподели Стефан, който плажувал наблизо и е пряк свидетел на случилото се.

Пожарникарите са на мнение, че най-вероятно пламъците са тръгнали от сухите треви, не е изключено да е подхвърлен фас или боклук, който да се е възпламенил от жаркото слънце.

Трима младежи, които са пристигнали с "Пежо" са се разминали на косъм с трагедия. Изгорялата кола е собственост на възрастен бургазлия. Внукът му и негови приятели решили да отидат с нея в горещия неделен ден на плажа. Пожарът е лумнал буквално няколко секунди, след като те са паркирали, и едвам успели да се измъкнат преди пламъците да обхванат цялата кола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай