Огнен ад изпепели покрив и етаж на къща в с. Кочан

Огнен ад изпепели покрив и етаж на къща в с. Кочан | StandartNews.com

Благоевград. Къща лумна в пламъци в неделя вечерта в сатовчанското село Кочан. Огънят тръгнал малко след 21.30 ч., най-вероятно от искра от комина. За нещастие на тавана собствениците сушели тютюн, който се запалил като факла.

Веднага за гасенето на пожара се притекли съседи и жители на селището. На помощ дошли и доброволците от отряда на огнеборците в Кочан и Сатовча. 30 минути по-късно пристигнал и противопожарен автомобил от РС ПБЗН - Гоце Делчев. Към полунощ с общи усилия огънят бил потушен.

Напълно изгорял е покривът, както и гредоредът на третия етаж на къщата. На практика този етаж не е годен за обитаване. „Къщата е на Стефан Чаушев. Той живее на приземния кат, на втория е малкият му син, който е в чужбина, а на третия е големият му син със семейството си. Успяха да спасят част от покъщнината на третия етаж. Най-важното е, че се отърваха само с уплаха, никой не пострада в огнения ад. Преди по-малко от година пожар вилня на приземния етаж, не им върви на тези хора", споделиха комшии на семейството.

Пострадал обаче е един от помагачите за потушаването на огнената стихия. 40-годишен мъж от село Ваклиново се покатерил по стълба, за да потушава пламъците, но тя се счупила и той паднал на земята. „Нарани лошо крака си, най-вероятно го счупи. Отиде в болницата в Гоце Делчев на преглед", разказаха очевидци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай