Огнеборци, военни и оръжейници потушиха голям пожар

Огнеборци, военни и оръжейници потушиха голям пожар | StandartNews.com

Стара Загора. Светкавичната реакция на общинския кризисен щаб в Казанлък, огнеборците и притеклите им се на помощ военни, оръжейници и горски работници потушиха голям пожар край Града на розите, който бушува до ранния следобед във вторник. Според първоначалната версия най-вероятно пламъците са тръгнали от сухи треви, подпалени от стрелбите с артилерийско оръжие на военния полигон край хълма Тюлбето. От силният вятър пожарът бързо се е разпрострял на голяма площ и в един момент е станал трудно контрулируем.

„Най-голямата опасност беше огънят да прехвърли сметището и да достигне военния завод на „Арсенал" в Мъглиж", посочи кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя изрази горещата си благодарност на всички, които са се притекли да пресекят пътя на огъня. Буквално на 10-ата минута е пристигнала пожарната от „Арсенал", а малко по-късно и от Стара Загора. Включили са се с техника и войници от 61-ва Стрямска механизирана бригада в града, горски работници, казанлъчани от близката вилна зона.

„Няма пострадали хора и сериозни щети няма, но за съжаление изгорели са десетината декара млади илолистни дръвчета, които засадихме тази пролет върху площи, опожарени при друг пожар през миналата година", съобщи кметът Стоянова.

От екоинспекцията пък увериха, че през целия ден е извършван непрекъснат контрол на качеството на атмосферния въздух в целия регион. Данните от екопунктовете в казанлъшките села Ръжена и Остра могила не са регистрирали замърсяване на атмосферата в Казанлък и региона.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай