Одобриха трасето за ново водоснабдяване на Банско

Купуват специален микробус за хора с увреждания

Одобриха трасето за ново водоснабдяване на Банско | StandartNews.com

Банско. Общински съвет – Банско одобри предложението на кмета Георги Икономов за парцеларни планове за определяне на трасето на довеждащите до града водопроводи. С тях ще се изгради допълнително водоснабдяване на курорта. Приети бяха също и трасетата за корекцията на река Десилица в град Добринище и за разделно водоподаване на селата Места и Филипово.

Спорове предизвика искането на СПА хотел да ползва минерална вода в Добринище. Съветниците от БСП гласуваха против одобрението за пренос на живителната течност до туристическия обект. Мотивът им бе, че това ще доведе до намаляване на дебита й в градската баня. Кметът на град Добринище Китан Галчев увери, че минералните ресурси се разпределят въз основа на подробни проучвания и оценки относно състоянието на изворите и дебита на водата.

„Темата за минералната вода в град Добринище се ползва за спекулации от страна на общинските съветници от БСП. Те плашат хората, че ще се раздаде цялото количество вода и няма да има достатъчно за обществената баня. Това са лъжи, тъй като банята се снабдява с вода от самостоятелен сондаж, предназначен единствено и само за нея. Минералната вода е един от основните ресурси за развитието на туризма, задължение на местната власт е да я предоставя на инвеститори за нейното пълноценно използване. Таксите, дължими за нейното потребление, ще се ползват и за рехабилитация на инфраструктурата" коментира общинският кмет Икономов.

Съветниците одобриха Програмата за детето на Община Банско за 2014 година. Програмата включва детско и семейно целево подпомагане на децата в неравностойно положение, подобряване на достъпността на средата. За целта са предвидени средства за закупуване на микробус с хидравлична платформа за качествено придвижване на лицата с увреждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай