Очни прегледи на държавни служители, работещи с компютър

Очни прегледи на държавни служители, работещи с компютър | StandartNews.com

Кърджали. В рамките на втората кампания в страната за превенция на слепотата в Кърджали започнаха профилактични очни прегледи на служители от държавни администрации, работещи активно с компютър.

Прегледите ще бъдат проведени от специалисти на Медицинския център по офталмология „Ресбиомед-Визум" в партньорство с фондация „Хорхе Алио". Целта на инициативата е да акцентира върху често срещани зрителни аномалии и чрез навременна диагностика да се предотвратят зрителни промени и очни заболявания, които с течение на времето могат да доведат до слепота или намалено зрение

Кампанията бе открита от директора на Медицинския център по офталмология „Ресбиомед" ЕООД – София д-р Александър Ангелов. На среща с очни и лични лекари и директори на лечебни заведения в област Кърджали той изнесе презентации по темите „Aкомодационна амплитуда и зрителна острота при пациенти с имплантирана акомодативна вътреочна леща AkkoLens Lumina" и „ReLEx (Flex and Smile) – корекция на миопичния астигматизъм с фемтосекунден лазер VISUMAX с формиране и екстракция на интрастромален лентикул". Прегледите, които ще продължат до 21 декември, се организират по покана на Регионалната здравна инспекция под патронажа на кмета на община Кърджали Хасан Азис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай