Очакават тигърът на Дамбовеца да стане баща

Очакават тигърът на Дамбовеца да стане баща | StandartNews.com

Стара Загора. Тигърът Шир Хан бе иззет от дома на Йордан Стоянов, по-известен като Малкия Дамбовец, заедно с още няколко жищни котки, при операция „Октопод" преди няколко години.

Той бе настанен в старозагорския зоопарк и още на първата година му намериха изгора. „Ширхан е в клетка заедно тигрицата Мария и ако всичко се развива нормално очакваме тази година да имат потомство", каза шефът на зоопарка Радослав Михайлов. Откакто тигърът на Дамбовеца е бил настанен тук със заповед на екоминистерството никой не го е потърсил. Както е известно, хищният звяр бе иззет от бившия му стопанин заради нарушаване на закона, който забранява отглеждането на едри хищница от семейство котки в домашни условия. Тигърът бързо се адаптирал в новия си старозагорски дом и загладил косъма. Това е и причината бързо да му намерят партньорка и ако е рекъл Господ, да създадат потомство.

Старозагорският зоопарк е пренаселен от лъвове - . цели 7, включително и 4 малки – 3 на 2 години и 1 на 1 година. Но тигрите засега само двойката Ширхан и Мария и затова всички с надежда очакват тяхното бебе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай