Общинска охрана пази гробовете от вандали в Благоевград

Общинска охрана пази гробовете от вандали в Благоевград | StandartNews.com

Постоянна общинска охрана ще бъде осигурена на двата гробищни парка в Благоевград. Решението на общината да назначи пазачи там е заради многобройните вандалски прояви и безотговорността на недобросъвестни граждани към общинската и частна собственост.

В кметството са подадени множество жалби от жители на града, че гробовете на техни близки са станали жертва на посегателство на неизвестни вандали. Затова община Благоевград назначава общинска охрана на гробищните паркове в града.

Щетите, нанесени от началото на миналата година до този момент от вандалски прояви, са в размер на стотици хиляди левове, които се плащат от съвестните данъкоплатци. Старият и новият гробищен парк до този момент имаха патрулиращи охранители, но спокойствието на гражданите ще бъде обезпечено с постоянна общинска охрана.

„Често в гробищните паркове се навъртат и крадци, които нападат дошлите да почетат паметта на починалите и ги обират. Посегателствата зачестиха, затова реагираме веднага. Това не може да продължава. Вземаме мерки за спокойствието и сигурността на посетителите на гробищните паркове", уточниха от ръководството на общината.

То апелира гражданите да опазват общинската собственост, да пазят Благоевград чист и приветлив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай