Общинари и полиция се разминаха за ромски квартал

Общинари и полиция се разминаха за ромски квартал | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорската община и полицията се разминаха предизборно за събарянето на неаконните жилища и постройки в ромския кв. „Лозенец". Според заповед на кмета премахването на вдигнатите без всякакво разрешение 42 постройки трябваше да започне в понеделник, 12 май, и да продължи до края на месеца. В официално писмо шефът на старозагорската областна дирекция на МВР Иван Чолаков обаче уведоми граданочалника в последния възможен срок - петък, че не могат да осигурят охрана и осигуряване на обществения ред при акцията в този период. Полицията е ангажирана по охрана на предизборни прояви за евроизборите, абитурентските балове, различни културни празници и други масови прояви. Освен това според ръководството на областната дирекция не всички незаконни постройки в квартала са нарочени за събаряне и това ще да създаде напрежение и недоволство сред засегнатите. Някои от тях заплашили със самозапалване, имало закани и за масови протести пред общината.

Всичко това е накарало шефовете на полицията да поискат отлагане във времето на планираната акция срещу незаконното строителство в ромския квартал, както и допълнителни срещи и разговори на общинарите за турширане на евентуалното напрежение.

„Ще насрочим нова дата за начало на планираните действия за премахване на незаконното строителство", обявиха от общинската администрация, без да я посочат във времето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай