Общинари дават наряд заради зимата в новогодишната нощ

Общинари дават наряд заради зимата в новогодишната нощ | StandartNews.com

Варна. Заради предупреждение на метеоролозите за виелица, сняг и силно вълнение на морето общинарите във Варна ще дават наряд в новогодишната нощ. В община Варна и във всички районни кметства ще има дежурни екипи по празниците, обяви зам.-кметът Пейчо Пейчев след свиканата работна среща от градоначалника Иван Портних. На нея са присъствали всички негови заместници, както и представители на Областната дирекция на МВР – Варна, на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" и на 5-те районни кметства.

Участниците са били запознати с получено предупреждение от Националния институт по метеорология и хидрология във Варна за силен вятър и значително ветрово вълнение – в нощта срещу 31декември и на 31декември. През деня вятърът над морето ще е с посока север-североизток и скорост 15-18 м/сек. На 1-ви януари вятърът ще е от север със скорост 15-20 м/сек., следобед ще се ориентира от север-северозапад и постепенно ще отслабва. Ще се развие значително ветрово вълнение и от нощта срещу 31 декември до обяд на 1-ви януари вълнението на морето ще достигне 4-5 бала.

Платната по Аспаруховия мост вече се обработват с антилед.

Превантивно се правят проверки за неукрепени елементи и предмети по фасади и тераси. Дежурни екипи на фирмата, която поддържа новогодишното осветление, ще следи за аварии, съобщи началник-отдел „Дейности по защита на населението" Купен Пашов. Той призова гражданите да проверят за неукрепени предмети по терасите си.

Във всички снегопочистващи фирми са организирани дежурства във връзка с очакваните снеговалежи. Имат готовност и за увеличаване на екипите за почистване на улиците, обясни още Пашов. Той допълни, че съвместно с екипи на ВиК – Варна ще се реагира на сигнали за течове на вода заради ниските температури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай