Община Несебър: Никой не заграбва дюните, само променяме ПУП-а

Община Несебър: Никой не заграбва дюните, само променяме ПУП-а | StandartNews.com

"Никакви дюни няма да се застрояват и заграбват, още по-малко върху държавни терени. Това, което предстои е рутинна административна процедура", съобщиха от община Несебър по повод обвиненията, че местните власти се опитват да застроят апетитни парцели на входа на Южния плаж в Слънчев бряг. Изпълнителният директор на курорта Златко Димитров дори обяви, че изпраща спешен сигнал до прокуратурата.

От общинската администрация в Несебър обясниха, че е постъпило искане от заинтересовано лице, носител на вещно право за единия имот, с който иска изменение на ПУП. При процедурите, предвидени в Закона за устройството на територията, при наличието на такова предложение, което засяга и общински имоти, то задължително трябва да се внесе за обсъждане в Общинския съвет.

"С тази промяна се цели урегулиране на подхода от Несебър към Северния плаж, защото се установява, че ПУП-а, който действа, не отговаря нито на кадастралната карта, нито на специализираната карта за плажовете, изготвени наскоро от МРРБ и Агенцията по кадастъра. По сега действащия подробен устройствен план подходът преминава под сграда, собственост на АПИ, и промяната цели подходът към плажа да бъде процедиран в друга част на имотите.
Отново подчертаваме, че няма никаква опасност от строителство върху дюни", коментираха от администрацията на кмета Николай Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай