Община Казанлък търси инвеститор за Музея на розата

Община Казанлък търси инвеститор за Музея на розата | StandartNews.com

Стара Загора. Община Казанлък продължава да търси инвеститор за изграждането на Музей на розата след като проектът не бе финансиран от бившото правителството на Пламен Орешарски. Това уверяват от общинската администрация, която припомня сагата с пропадналите надежди на казанлъчани.

След като стана ясно, че нито един от 4-те проекта на Казанлъшката община не е одобрен за фининсиране от публичната инвестиционна програма на кабинета „Орешарски", лично тогавашният финансови министър Петър Чобанов обещал 1 млн. лв целеви средства за изграждане на Музея на розата. Единственото условие било общината да представи готов проект и да проведе спешно процедурата за избор изпълнител на строителните дейности.

Като община-отличник, по думите на самия Пламен Орешарски, Казанлък направило всичко необходимо – разработила спешно проекта, избран бил и изпълнител, но обещаните средства така не били преведени. И проектът за музеят на розата за пореден път остана на чертожната дъска, припомнят със съжаление общинарите.

Въпреки това екипът на кмета Галина Стоянова продължавал да търси външно финансиране по различни програми, така че символът на Казанлък – розата най-после да намери своя истински дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай