Община Благоевград ремонтира подлез край гимназия

Община Благоевград ремонтира подлез край гимназия | StandartNews.com

Благоевград. Подлезът под улица „Иван Михайлов", който осигурява безопасно пресичане на натоварената пътна артерия, бе основно ремонтиран. Съоръжението дълги години бе занемарено и не се ползваше от гражданите. То бе почистено, повредените облицовъчни пана от стените, стълбищата и тавана се демонтираха. Обновена бе и отводнителната система. Монтираха се нови фасадни ламели, постави се окачен таван, пусна се осветителна система.

Преди ремонта, по всички стени, пода и тавана ясно личаха следи от вандализъм и злонамерено рушене на общинската собственост. Жителите и гостите на Благоевград вече могат да ползват изцяло обновения подлез. Той свързва квартал „Запад" с настоящата Обединена благоевградска професионална гимназия. Това е поредният реализиран проект, част от обновяването на градската инфраструктура в Благоевград.

Чрез ремонта на съоръжението се цели намаляване на пътнотранспортните произшествия в района и облекчаване придвижването на гражданите. От общината призоваха гражданите да опазват публичната собственост и да сигнализират за нередности на „горещия телефон" - 073/ 88 44 34.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай