Община Благоевград е надежден партньор на АУБ

Община Благоевград е надежден партньор на АУБ | StandartNews.com

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов бе сред официалните гости на годишния прием на Американския университет в България. Събитието се организира по повод дипломирането на XXII випуск на висшето учебно заведение. Президентът на АУБ Страци Кулински благодари за доброто сътрудничество между университета и институциите. „Няма да изненадам никого, ако кажа че във времето община Благоевград и АУБ работят много добре. Съдействат си, партнират си, така ще бъде и занапред. И общината, и университетът имат своето място в Стратегията за развитие, така че пред нас стоят още много възможности и трябва да работим в тази посока", заяви кметът на Благоевград.

Присъстващите на събитието имаха възможност да видят част от мюзикъл, подготвен специално от студенти в АУБ. Бяха представени и традиционни ястия от пет различни държави, които гостите можеха да дегустират.

Американският университет в България е основан през 1991 г. в Благоевград. В него се обучават около 1000 студенти от различни държави. Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, в значими неправителствени организации по света. Капацитетът на висшето учебно заведение е 1500 студенти. В Благоевград се намира университетски комплекс „Скаптопара", където живеят и се обучават студентите на АУБ. Там са разположени нови модерни общежития, Академичен център „Балкански", който включва класни стаи, компютърни зали и офиси, библиотека.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай