Обсъждат трафика на хора на дискусия във Велико Търново

Обсъждат трафика на хора на дискусия във Велико Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Работна среща на тема "Трафикът на хора – предизвикателство пред съвременното общество" се провежда в община Велико Търново. Дискусията се организира от Местната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с общината и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Целта е да се обсъдят актуалните измерения на това престъпление и начините за ограничаване на местно ниво. Едновременно с това комисията ще отбележи 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени.

По време на срещата студенти от ВТУ ще разгледат проблема "трафик на хора" в различни аспекти, свързани с изучаваните от тях специалности. Поканени за участие са представители на институции и организации, имащи отношение към проблема трафик на хора, които да споделят своя опит, идейни проекти и добри практики за ограничаване на проблема на местно ниво.

В началото на октомври Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Велико Търново стартира кампания "По-информирани днес, по-сигурни утре!". Инициативата е в отговор на факта, че все още малко хора знаят какво представлява трафикът на хора и какви са измеренията му в наши дни. Кампанията цели да повиши обществената информираност по проблемите, свързани с трафика на хора, начини за преодоляване и мерки за ограничаването му, да повиши чувствителността към това престъпление срещу личността, да ангажира и стимулира младите хора, властите, институциите, гражданското общество като цяло в търсенето на начини за ограничаването на проблема на местно ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай