Областният управител на Силистра се връща в адвокатурата

Николай Димов обясни мотивите за оставката си, подадена през март

Областният управител на Силистра се връща в адвокатурата | StandartNews.com

Силистра. „Депозирах оставката си в деня, в който служебният кабинет встъпи в длъжност. Българското законодателство предвижда областният управител да провежда политиката на правителството. Бях назначен от кабинет, който подаде оставка и считах, че е нормално новото правителство да структурира свой екип, съответен на неговите стретегически цели и приоритети." Така обясни подадената си през март оставка областният управител на Силистра Николай Димов, чиито правомощия, заедно с тези на още шестима негови колеги, служебният кабинет на Марин Райков прекрати във вторник.

Николай Димов обяви , че на този етап няма намерение да търси реализация в политиката, а се връща към адвокатската си професия. „ В Библията пише:"Всеки край е едно добро начало." коментира юристът.
Димов съобщи, че оставя на приемниците си да довършат две обществено полезни инициативи, стартирали в Силистра през неговия мандат. Те са свързани с проекта за изграждане на мемориален комплекс в чест на 31 пехотен Силистренски полк и със създаването на дарителски комитет, който да подпомага образованието на талантливи деца от социално слаби семейства.

Освободеният от служебното правителство губернатор сдаде поста на Алтимир Адамов, който временно поема функциите на областен управител, до назначаването на титуляр, който се очаква да бъде определен от бъдещия кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай