Областен управител разгледа оръжието на военните на празника им

Областен управител разгледа оръжието на военните на празника им | StandartNews.com

Благоевград. "На 19 ноември 1885 г., в хода на Сръбско - българската война, младата Българска армия, състояща се тогава изцяло от Сухопътни войски, достойно защитава Съединението на България и правото на българския народ да живее обединен и свободен. Поздравявам Ви най-сърдечно по случай Деня на Сухопътните войски!" С тези думи във вторник областният управител на Благоевград Димитър Димитров поздрави командира на военно формирование 26 400 Благоевград - подполковник Иван Иванов, военнослужещи и цивилни служители с професионалния празник на сухопътните войски на България.

Повече от 300 деца от различни възрасти, училища и детски градини от Пиринския край бяха гости на военното поделение в този „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника" в района на бившата казарма в областния център. Подполковник Иван Иванов лично съпровождаше групите малчугани и им показваше и разказваше за наличното бойно снаряжение, което бе показано на плаца. Тези, които проявиха по-голям интерес, стреляха с халосни патрони. До всеки стрелец имаше инструктор, за да не се допуснат инциденти. Организаторите увериха присъстващите, че подобни събития ще се превърнат в добра традиция.

Официалното отбелязване на празника на сухопътните войски уважиха още директорът на ОД на МВР Васил Митов и заместникът му и началник на Криминална полиция Христо Разсолков, директорът на ОУ ПБЗН Георги Пармаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай