Обирджиите на кметицата от Младово остава в ареста поне за 72 часа

Обирджиите на кметицата от Младово остава в ареста поне за 72 часа | StandartNews.com

Двама от тримата обирджии на кметската къща в село Младово са задържани с прокурорско постановление за 72 часа.

"Искането за постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража, ще бъде гледано в понеделник от окръжен съд Сливен", това заяви пред Стандарт прокурор Руси Русев, говорител на Окръжната прокуратура под сините камъни.

"На този етап делото е образувано за грабеж с опит за убийство. При всички случаи обаче ще има и обвинения за притежание на незаконно оръжия", заяви прокурорът.

Първи "Стандарт" съобщи за екшъна на връх Нова година в Младово. Минути преди полунощ къщата на местната кметица Димка Славова бе атакувана от трима крадци, оборудвани с техника, невиждана в Сливенско. Те са притежавали инструменти за разбиване на каси, шперцове, ключове и оръжие. Внезапното връщане на съпруга на кметицата и нейния син са причина за екшъна и гонитбата с крадците. При оттеглянето единият от апашите е стрелял с пистолет. Улучен в рамото е местен ловец, който е преследвал крадците, шофирайки бус с други авджии. В крайна сметка двама от нападателите са заловени, а третият продължава да се издирва. "Стандарт" научи, че тримата са били с кола с бургаска регистрация.

"Има нещо много странно в това, толкова добре оборудвани хора да отидат в една селска къща, макар и кметска", довериха криминалисти от Сливен.

Полицията продължава да издирва активно третият участник в наглото престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай