Обират по списък църкви в Петричко

Обират по списък църкви в Петричко | StandartNews.com

Благоевград. Трети храм в община Петрич за тази седмица бе атакуван от неизвестни засега крадци.

Около 10:15 часа в четвъртък в местното РУП е получено съобщение, че за времето от 18:00 часа на 8 до 09:00 часа на 9 януари е извършен ударът от апашите. Те са увредили метална решетка на вратата на храм „Света Мина" в петричкото село Старчево. Проникнали са вътре и са откраднали сумата от 458 лв., 3 златни пръстена и меден купол за кръщаване на деца. Общата стойност на нанесената щета е около 1500 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Само преди броени дни жертва на кражби станаха храмовете в селата Първомай и Рупите. От първата църква 14-годишен хлапак задигна свещник и 65 лева, но бе спипан по-късно от полицаите. От другата света обител бе отмъкната касичката с дарения и 27 поставки за свещници.

Задигнаха злато за 8000 в. от жилище в Сандански

Благоевград. Полицейски служители на РУП - Сандански работят по установяването на извършител на кражба от частен дом в курортния град. В четвъртък привечер крадец е счупил прозорец на терасата на жилището и е проникнал вътре. „Обискирал" е всички помещения и е открил къде собствениците съхраняват бижутата си. Задигнати са 143 грама златни накити на обща стойност около 8000 лева. За случая е уведомена Районна прокуратура - Сандански.

Петрички полицаи хванаха крадец на ПВЦ - тръби от местността Тумбите край село Драганово. За 24 часа в ареста е вкаран 24-годишният петричанин И.Я. Стойността на нанесената щета е около 8000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Две момчета, на 15 и 18 години, от Петрич са разобличени в извършена кражба на телевизор, декодер и удължител от сграда, използвана за гараж и автосервиз. Стойността на нанесената щета е около 200 лв. За случая е уведомена Районна прокуратура - Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай