Няма шеста жертва на фалшивия алкохол

Няма шеста жертва на фалшивия алкохол | StandartNews.com

Жертвите на ракията убиец са пет, а не шест, както обявиха снощи в медийното пространство. Това научи "Стандарт" от наблюдаващия прокурор по делото във връзка с фалшивия алкохол. Последната жертва е 40-годишният Рефат Тупев, който бе приет в болница в критично състояние.

Няма опасност за 8-те натровени, които са в реанимация. Последният приет в благоевградската болница след употреба на ракията – убиец е Лазар Неделчев. Той е постъпил в отделението във вторник вечерта. С него настанените там за лечение са 8 души.

Добрата новина е, че за нито един от тях няма опасност за живота, всички ще се възстановят, съобщи в сряда директорът на МБАЛ – Благоевград Огнян Митев. През нощта не са постъпвали други пациенти, пострадали от алкохола – менте. Осемте мъже са били на „свинска сватба" при своя съгражданин Младен Биков, който ги почерпил с отровното питие. Взел го от задържания в ареста и обвинен за смъртта на петима души местен бизнесмен Тайфи Мекльов. Биков се снабдил с 4 литра от отровната ракия с високо съдържание на метилов алкохол срещу един заек.

„Състоянието на всички настанени е добро", увери д-р Митев. Дано няма още пострадали, че вече целият капацитет на реанимация е запълнен. Не е изключено при нов случай да се транспортират пациентите в столичната клиника „Пирогов". За това вече е уведомено Министерството на здравеопазването.

Последният постъпил Лазар Неделчев е над 50-годишен. И той бе повален на легло след употребата на ракията – менте в Якоруда и също се озова в благоевградската болница. Почувствал се зле във вторник по обяд и потърсил помощ във филиала на Спешен център в планинския град. Оплакал се от повръщане, главоболие, гадене, проблеми със зрението. „Цялата симптоматика е на натравяне с метилов алкохол, както при останалите мъже от града. Затова го транспортирахме към болницата в Разлог", казаха медици от Якоруда. Пациентът е контактен, но е с алкохолно опиянение. Той пил преди 2-3 дни от отровната ракия, а във вторник се почерпил с друг алкохол", уточниха лекари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай