Новият директор на училището в Рибново влезе в кабинета си

Новият директор на училището в Рибново влезе в кабинета си | StandartNews.com

Благоевград. Полиция осигури встъпването в длъжност на новия училищен директор на СОУ „Йордан Йовков" в гърменското село Рибново. Светослав Беков днес влезе в директорския кабинет. Веднага бе сменен и патронникът на вратата.

 

„Комисията по приемането и предаването на поста си е свършила работата. Описани са всички документи, всичко е протоколирано. Надявам се, че в следващите дни ще има нормален учебен процес в учебното заведение, което е общинско", каза кметът на община Гърмен Минка Капитанова. Тя уточни, че присъствието на полицията е, за да се гарантира сигурността и спокойствието заради напрежението в селското школо.

 


Новият училищен директор е учител тук от 2005 г. и е лидер на ДПС в съседното село Осиково. Там пък преподавал от 1985 до 2005 г. Миналата сряда предшественикът му на поста Манчо Джуркин бе дисциплинарно уволнен. Той получи заповедта си по куриер, докато е в болничен. На негова страна, според думите му, са 33 от 48 преподаватели. В четвъртък и петък, а и днес в учебното заведение няма нормален учебен процес. Джуркин съобщи, че инициативен комитет е стартирал подписка за свалянето на имунитета на депутата от ДПС Ахмед Башев.

 

За понеделник бе планиран голям протест в защита на бившия директор Манчо Джуркин. На площада в Рибново обаче се събраха малко хора. Оказа се, че хората са разделени - едните застават зад Джуркин, а други искат децата да ходят на училище. В понеделник повечето учители се върнаха в класните стаи. "Занятията вървят към нормализиране", увери Капитанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай