Нови вицегубернатори в Пиринско

Нови вицегубернатори в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Премиерът Бойко Борисов освободи двамата заместници на новия областен управител на Благоевград Бисер Михайлов и назначи нови на техните места. Със заповед на министър-председателя Костадин Дурчов и Димитър Капитанов са освободени от длъжност. Новите вицегубернатори са Асим Адемов и Ана Бистричка, които ще заемат постовете си утре, 3 декември.

Асим Адемов е учител, бивш директор на училището в родното си село Долно Дряново в община Гърмен, „острието" на ГЕРБ в този регион. Той дълги години води публична битка с бившия кмет на общината и ексдепутат от ДПС Ахмед Башев. Адемов има магистърска степен по „Публична администрация" в ЮЗУ - Благоевград и е бакалавър по „Българска филология" от Пловдивския университет. Беше уволнен от директорския пост при предишното управление. На изборите през октомври бе шести в депутатската листа на ГЕРБ.

Адвокат Анна Бистричка е от квотата на Реформаторския блок. На предсрочните парламентарни избори тя бе трета в листата на партията в Пиринския край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай