Нова зона за разходки под тепетата

Нова зона за разходки под тепетата | StandartNews.com

Пловдив. Пешеходната зона в центъра на Пловдив ще се разшири с шест улици. Всички те се намират в емблематичния за града кв. "Капана".

Затворени за автомобили стават пресечките "Бр. Пулиеви", "Магура", част от "Георги Бенковски", "Евлоги Георгиев" и "Христо Дюкмеджиев", съобщи кметът на града Иван Тотев. В новата пешеходна зона вече започна и ремонт, който включва оправяне на паважа и смяна на тротоарните плочки. Ще бъдат премахнати и старите бордюри, като идеята е да се сложи равна павирана настилка, както е в пешеходните зони по цяла Европа.

"Квартал "Капана" е едно от знаковите места в Пловдив, затова нашата политика е да разширяваме пешеходната зона и да върнем на търговско- занаятчийския квартал духа от XIX началото на XX век", обясни градоначалникът. По думите му районът ще се превърне в един от центровете на културния живот. Според зам.-кмета Стефан Стоянов "Капана" има потенциал да стане първият български арт квартал. Като доказателство за думите му е фактът, че за тази година вече са набелязани поне пет фестивала, които ще се проведат по тесните улички. Най-атрактивната ще е през септември, когато една от пресечките в квартала ще бъде затворена с огромно огледало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай