Нова забавачка за децата от Долно Осеново

Нова забавачка за децата от Долно Осеново | StandartNews.com

Благоевград. Нова забавачка е подаръкът за децата в симитлийското село Долно Осеново по случай 1 юни – Ден на детето. Малчуганите бяха в неочаквана и дълга над 8 месеца ваканция. Но в навечерието на техния празник детското заведение отвори врати. Това стана след приключване на строителството на втория етаж на сградата.

„Причинихме доста неудобства на родителите, но целта ни бе да осигурим прием за всички хлапета, тъй като бяхме по-зле от София. Половината деца си бяха вкъщи, защото капацитетът на старата градина бе крайно недостатъчен. Сега всички над 120 деца влязоха в обновената постройка. Направихме им най-хубавия подарък. От есента ще заработи и детска ясла", каза кметът на Долно Осеново Бисер Сегменов.

Преди ремонта и разширяването сградата бе с капацитет 80 деца. Местните хора от години настояваха за решаването на проблема. За тях тази придобивка е истински празник. Защото много от възрастните бяха принудени да си стоят вкъщи, за да пазят рожбите си. Сега всеки ще може да ги даде на детска градина, за да работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай