Нов спортен комплекс отваря врати в с. Крупник

Нов спортен комплекс отваря врати в с. Крупник | StandartNews.com

Благоевград. Спортен комплекс „Спартак" в симитлийското село Крупник ще бъде официално открит в понеделник, 30 юни. Церемонията е от 11.00 часа, когато кметът на община Симитли Апостол Апостолов ще пререже трикольорната лента, след като свещеник отслужи тържествената литургия.

Ремонтът на стадиона започна през 2012 година. Реконструкцията за 1 765 390,25 евро се финансира по проект „За младите хора и тяхното бъдеще", реализиран съвместно между общините Симитли и Неа Зихни, Гърция.

Полуразрушената спортна база „Спартак" се превърна в модерен спортен комплекс на европейско ниво. Той отговаря на всички изисквания, включително за домакинство на мачове от европейските клубни турнири. Построени бяха съвременни и уютни съблекални и помещения за футболисти, треньори и съдии, модерна административна сграда с мултифунклионална и конферентна зала, спортно-възстановителен център. Подмени се тревното покритие на стадиона, направиха се нови трибуни с 2500 седящи места, изградиха се два входа на комплекса – за привърженици на домакините и гостите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай