Нов социален патронаж в Благоевград

Нов социален патронаж в Благоевград | StandartNews.com

Направен по европейски стандарт "Домашен социален патронаж" започна да действа в Благоевград. Новата кухня, в която социалното звено ще се помещава, е в квартал „Еленово". Тя е с най-модерно оборудване и се намира в сграда до VIII СОУ „Арсени Костенцев".

Кухнята обслужва 260 потребители, като целта на общинското ръководство е броят им да нарасне с още 100 души. Помещенията са оборудвани със съвременни домакински уреди, които осигуряват бързина и качество при приготвянето на храната. В отделни сектори се складират и приготвят ястията за деня – има отделение за зеленчуци с хладилник, за месо с машини, за яйца и за други храни.

Те са обособени според процесите на обработка на продуктите. Монтираното кухненско оборудване включва печки, фурна, електрическа пекарна, зеленчукорезачка, картофобелачка и други уреди. Ежедневно се приготвят до четири ястия за потребителите на услугата, които са възрастни хора и деца с увреждания от Центрове за настаняване от семеен тип.

Модернизацията на услугите, които засягат потребители с неравностоен обществен статус, е част от социалната политика на общинското ръководство за подобряване на техния бит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай