Нов дом и повече пространство за мечките в благоевградския зоопарк

Нов дом и повече пространство за мечките в благоевградския зоопарк | StandartNews.com

Община Благоевград ще разшири клетките на мечките в благоевградския зоопарк. Проектът „Изграждане на съоръжение за отглеждане и стопанисване на кафява мечка" е изработен съгласно изискванията на Министерството на околната среда и водите.

Разширяването на дома на двете четириноги животни ще се извърши на два етапа. Първият включва изграждане на нова бърлога, както и ремонт, преустройство и реконструиране на съществуващата, строителство на нов басейн, ремонт и разширяване на съществуващия водоем, метална ограда с клон с височина до 2,50 метра и електропластир. Предвидени са всички правила за безопасност както на посетителите, така и на обитателите - двете кафяви мечти. Бърлогата ще представлява едноетажно тяло, като към него се запазва съществуващата бетонна яма, от която отпадат задните оградни стени с цел отварянето й към околната среда. Леговището на мечките ще бъде от две бърлоги, до които ще се достига през изолационен коридор, към който е изградено сервизно помещение.

С този проект ще бъдат удовлетворени всички екологични нужди на животните за тяхното нормално пребиваване в близка до естествената им среда. Обектът отговаря и на всички изисквания за пожарна безопасност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай