Немски мотор от 1943 г. с наградата в Благоевград

Немски мотор от 1943 г. с наградата в Благоевград | StandartNews.com

Мотоциклет на 73 години от Германия получи признанието на журито в Благоевград. Десетки ретро автомобили и мотоциклети украсиха площад „Македония" в града и станаха магнит за любителите на старите возила.

В парада се включиха колекционери на „възрастни", но лъскави коли и мотоциклети от цяла България. Някои бяха дошли чак от Варна и Бургас, имаше участници от София, Пловдив, Хасково, Стара Загора и други населени места в страната. Шоуто в събота бе организирано от Ретро клуб „Пирин", който тази година отбелязва 20-годишен юбилей. Голямата награда на общината спечели мотор „БМВ", произведен в Германия през далечната 1943 година за нуждите на германската воиска. Возилото било пригодено за движение и през пустинята Сахара в Африка, и през голямата кал в Русия. Моторът е с 8 скорости и обем на двигателя от 750 кубика.

В знак на благодарност за подкрепата и помощта от страна на кметството кметът Атанас Камбитов получи статуетка – макет на ретро автомобил, от организаторите на парада. Жителите и гостите на Благоевград от различни поколения имаха възможност да разгледат отблизо, да се снимат и да седнат в уникалните коли и мотоциклети. Всеки един от собствениците на возилата представи историята и спецификите на своя автомобил или мотоциклет.

СНИМКИ - ТУК! 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай