Най-натоварената улица в Добрич става пешеходна

Най-натоварената улица в Добрич става пешеходна | StandartNews.com

Добрич. За поредна година Добрич се включи с редица мероприятия в Европейската седмица на мобилността, която се отбелязва от 16 до 22 септември. Тийнейджъри показаха учения в скейт парад, по-малките се надпреварваха в детски вело крос.

На 22 септември, който е Европейски ден без автомобили и мотото му е "В града без моята кола!", най-натоварената с трафик улица в града - "Отец Паисий", от 10 до 14 часа ще бъде достъпна само за пешеходци и колоездачи.

За любителите на велосипедите в този ден ще се проведе и велопоход, който е с маршрут в половината град. За всички участници общината е осигурени минерална вода, а в града ще бъдат раздавани рекламно-информационни материали.
Наред с това Добрич се подготвя да чества и празника си на 25 септември.

Ежедневно в града текат различни културни прояви, посветени на празника на града.

Самият 25 септември ще бъде отбелязан тържествено, като по традиция общественици, граждани и гости ще се поклонят на Военното гробище, където ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на града. Кулминация на проявите в празничния ден е концертът вечерта на площад "Свобода", в който участие ще вземат Deep Zone Project и много таланти от училища и школи в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай