Най-младият евродепутат открива конференция в АУБ

Най-младият евродепутат открива конференция в АУБ | StandartNews.com

Тридневна конференция стартира в петък в Американския университет в Благоевград под надслов „Регулация на имиграционната политика в Европейския съюз". Форумът се организира от клуб „Европейско общество" към АУБ. В него ще участват близо 100 студенти от над 20 държави. Откриването на форума ще е от 18:30 ч. в Академичен център „Балкански".

Главният гост-лектор на началото на проявата е Андрей Новаков, най-младият ни евродепутат. Той ще обсъди икономическите аспекти на миграцията в ЕС. Оратори ще бъдат и президентът на АУБ Кевин Аспегрен, Даниел Кадик - изпълнителен директор „Проекти Югоизточна Европа" към Фредрих Науман „Фондация за Свобода", и Теодор Стойчев - директор „Информационен офис" на Европейски парламент за България. Веднага след откриването ще се проведе дискусионен панел „Пропуски в имиграционната политика на ЕС. Предимства на проактивния подход".

„Желанието ни е да запознаем студентите отблизо с работата на европейските институции, какви са процесите при вземане на решения в ЕС, като същевременно им даваме възможност да обменят идеи и да осъществят полезни контакти", каза Петър Георгиев, председател на клуб „Европейско общество" в АУБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай