Наводнени мазета и улици след пороя в Благоевград

Наводнени мазета и улици след пороя в Благоевград | StandartNews.com

Дере преля и заля ниви в квартал „Струмско"

Поройният дъжд, който се изля в сряда привечер в Благоевград, вдигна на крак огнеборците. Те са реагирали на 12 сигнала за наводнения в града. 7 от тях са били за мазета под вода, 4 – за превърнали се в реки улици и паркинги, 1 – за отводняване на приземен етаж, уточни началникът на РС ПБЗН в Пиринския край Георги Пармаков. На няколко пъти пороят премина в градушка, засега няма данни за унищожени посеви.

„При падането на толкова много дъжд за кратко време е нормално шахтите да не могат да поемат цялото количество. Няма пострадали хора, както и сериозни щети от пороя", каза още Пармаков. Служители на общинската фирма „Биострой" от снощи почистват шахтите и улиците от натрупалите се пръст, камъни и боклуци, довлечени от поройния дъжд. Не е имало проблеми в други райони на Пиринския край, не са подавани сигнали за отводняване в противопожарните служби по места.

Заради продължилия в четвъртък сутрин дъжд Еленовско дере преля и водата заля земеделски площи в старата част на квартал „Струмско", каза още Георги Пармаков. Екип огнеборци веднага е отишъл на мястото на разлива, за да се прецени какво да се предприеме. Няма опасност за къщи, хора и друго имущество, ситуацията не е притеснителна, дъждът почти спря, ще се справим, увериха от РС ПБЗН – Благоевград. Ще бъде преградено мястото, където водата е излязла от дерето и проблемът ще бъде решен, допълниха огнеборци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай