Национална олимпиада по философия в Перник

Национална олимпиада по философия в Перник | StandartNews.com

Национална олимпиада по философия ще се проведе в Перник на 25 и 26 март. Заслугата за това е на възпитаника на местната езикова гимназия „Симеон Радев" Деян Маджарски - лауреат за 2015 година на Националната и на състоялата се в Талин Международна олимпиада по философия.

Необходимият брой точки на областните олимпиади за участие на национален кръг са получили 52 ученици от цялата страна. Сред тях е и дванайсетокласничката Яница Чакърова от ГПЧЕ „Симеон Радев" в Перник. Те ще се състезават в жанра Философско есе по вечните теми, свързани с живота, човека и света. Официалното откриване на надпреварата ще се състои на 25 март от 18 часа в Двореца на културата, а в празничната програма са включени изпълнения на КО „Орфей", балет „Вая", вокална група „Синева" и вокалистката на група „Перун" Габриела Неделкова.

Сред официалните гости ще бъдат проф. Райчо Пожарлиев- председател на Националната комисия на олимпиадата, доц. Иван Колев- председател на Философското общество в България и един от основателите на Международната олимпиада – главният експерт на МОН Коста Костов, както и кмета на Перник д-р Вяра Церовска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай