Национална кръгла маса в Благоевград за войната

Национална кръгла маса в Благоевград за войната | StandartNews.com

Община Благоевград, Регионален исторически музей и Съюз на ветераните от войните на България организират Научна кръгла маса. Нациналният форум е по повод 70-та годишнина от участието на страната ни в заключителната фаза на Втората световна война (1944 – 1945 г.).

Събитието ще се проведе в четвъртък, 19 март, в зала „22 септември" от 10,30 часа. Темата на кръглата маса е „Родината се гордее с вас" и е посветена на значението на включването на България в крайния етап на войната. В проявата в Благоевград ще участват представители на Регионален инспекторат по образование, Военен клуб, Военно формирование 26400 – Благоевград и военно - патриотични организации.

Лектори ще са офицери, представители на Военна академия „Георги Раковски" – София, както и ветерани. Участие ще вземат и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски" и ученици от Благоевград и Пиринския край. След края на кръглата маса кметът на общината Атанас Камбитов ще награди призьорите от конкурса "Родината се гордее с вас". Националната кръгла маса „Родината се гордее с вас" ще се проведе на 19.03. 2015г. в зала „22 септември" в Благоевград от 10:30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай