Настаниха в приемно семейство 45-дневно бебе

Настаниха в приемно семейство 45-дневно бебе | StandartNews.com

Момичград. 45-дневно бебе е настанено в приемно семейство в Момчилградско. Намирането на приемни родители на пеленачето е по проект „И аз имам дете", финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г.

Щастливите родители изразяват специални благодарности към екипа по „Приемна грижа" и към градоначалника Акиф Акиф за оказаната подкрепа и съдействие. До края на годината предстои още едно дете да бъде настанено в приемен дом. Други две семейства пък очакват одобрение да станат приемни родители. По проект „И аз имам семейство" в област Кърджали работят екипи в четири общини – Момчилград, Кърджали , Крумовград и Ардино. Близо 10 деца в региона вече са настанени в приемни семейства, но родителите подали документи, за да се възползват от приемната грижа, са много повече.

„За една година нагласите на обществото трябваше да минат през много трансформации, но сме оптимисти. Кандидатите, които подават документи при нас, са с различен социален статус, образование, възраст и етническа принадлежност", коментират социални работници, работещи по проекта "Приеми ме". Одобрените родители сключват граждански договор за отглеждане на детето. Те получават месечно възнаграждение 150 % от МРЗ и допълнителни средства, които се полагат за детето. Престоят в семейството за всяко дете е индивидуален.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай