Наша волейболистка прославя Радомир

Кристина Йорданска посвещава сребърния си медал на родното си място

Наша волейболистка прославя Радомир | StandartNews.com
Кристина Йорданска посвещава сребърния си медал на родното си място В кампанията "Моят град. 10 причини да остана в него" "Стандарт" отличи местните таланти

Волейболистката Кристина Йорданска, която играе във френския отбор на Лил, посвещава сребърния си медал на родния си град. Тя получи специалната награда от Националната кампания "Моят град. 10 причини да остана в него", организирана от вестник "Стандарт".
Независимо, че от пет години Кристина играе във Франция, сърцето й е в Радомир, каза майката на именитата ни спортистка, която прие наградата, дадена й от легендарния ни волейболист Борислав Кьосев, член на управителния съвет на Българската федерация по волейбол. "За мен Радомир е град, който е родил много спортни таланти. С някои от тях ме свързва дългогодишно приятелство", заяви Кьосев, който има медал от световно с националния си отбор.
Майката на волейболистката благодари на кмета Пламен Алексиев за подкрепата, която семейството й получава от него години наред.
По време на церемонията градоначалникът разказа за проектите, преобразили града през последните 4 години и представи приоритетите си за следващите.
Пламен Алексиев награди областния управител Ирена Соколова с членска карта №40, защото губернаторът е талисман на футболния клуб Струмска слава, който миналата неделя изненадващо би с 4:2 втория отбор на Лудогорец.
В Радомир талантите изобилства. Много са не само спортните, но и тези в областта на културата и фолклора, каза от своя страна Ирена Соколова и връчи наградата на Ансамбъл "Етнофолк", който вече донесе редица награди от наши и международни фестивали, а тази година стана и лауреат във фестивалната надпревара в Римини, Италия.
Радомир заема сериозно място на инвестиционната карта на България. Доказателство е, че има двама инвеститори Клас „А“, заяви изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Той връчи наградата на „АК Електрик АД“, която е емблема за качество при производството на електрически табла. Наградата получи изпълнителният директор инж. Емил Николов, който каза, че за него каузата е да може да помогне на всеки един креативен човек в Радомир. В компанията му работят 740 души, а оборотът й за миналата година е близо 35 млн. евро.
Стамен Янев връчи и награда в категория "Икономика" на търговската компания „Дансон“, която е специализирана в производството на лекарствени продукти, хранителни добавки и козметика. През последните години компанията е инвестирала над 50 млн. лева в нови складове и лаборатории. "Ще продължим да създаваме добавена стойност за икономиката на Радомир", каза изпълнителният директор на дружеството Стефан Божинов.
Най-голямото богатство на Радомир са хората му, каза народният представител от региона Красимир Вeлчев и връчи наградата в категория "Култура" на известния художник Симеон Спиридонов. Негови творби са изложени в Испания, Гърция, Мексико, а също така са притежание на различни частни колекционери по цял свят. "На мен "Стандарт" е любимият ми вестник от много време и ще продължа да го чета", каза при получаването на наградата Спиридонов.
Народният представител от ГЕРБ Александър Александров пък връчи наградата на още един от безспорните таланти на Радомир - това е Веска Чакърова, която се занимава с иконопис от десетилетия, автор е на над 300 икони, изографисала е и храма "Св. Възнесение Господне" в село Друган.
Отличие получи и проф. Емил Попов, който е сред най-изявените български скулптори.
Кметът на Перник Вяра Церовска връчи наградата в категория "Образование". Тя е за Албена Иванова - старши учител по музика в училище "Христо Смирненски" и ръководител на фанфарния оркестър. Високото образование е една от гордостите на Радомир и пожелавам на всички ученици от града една успешна учебна година, заяви Вяра Церовска, която бе посрещната от кмета на града Пламен Алексиев с огромен букет, защото празнува именния си ден.
Отличия получиха и всички момчета от противопожарната служба в Радомир, които и това лято помогнаха на стотици хора в общината, като наградата им бе връчена от един от шефовете в националната пожарна - Александър Джартов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай