„Напоителни системи” във Видин и Монтана отлагат протестите си

„Напоителни системи” във Видин и Монтана отлагат протестите си | StandartNews.com

Видин. Работещите в клона на „Напоителни системи" във Видин няма да протестират, съобщиха от синдикалната им организация

. Имаме уверение, че до края на месеца ще получим забавените си заплати, сподели лидерката Петя Ангелова. В момента хидростроителите проверяват състоянието на крайречните диги, за да ги подготвят за пролетното покачване на Дунава. Вече са включили помпени станции, с които се отводняват заблатени площи.

В Монтана са дали по-кратък срок за изплащане на заплатите – до 20 март. Ако до тогава не си получат парите, излизат на протест.

От Инспекцията по труда в Монтана съобщиха, че от март миналата година дружеството не е имало проблеми с изплащане на месечните възнаграждения. Догогава инспекторите са следели забавянията. Сега този проблем се е появил отново – работниците са без заплати от началото на 2014. И монтанските хидроспециалисти имат работа – те чисят канали около село Долни Цибър, които трябва да поемат високите подпочвени води. Без това селото може да бъде наводнено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай