Наплив за пожарникари в Кърджали

Наплив за пожарникари в Кърджали | StandartNews.com

В Кърджали се наблюдава наплив за пожарникари. За едно място се борят по десет души, но в момента няма незаети места за огнеборци. Единствено при водолазната група интересът е по-слаб, заради специалните изисквания за квалификация.

Според директора на ОУ ПБЗН Кърджали комисар Христо Тодоров желанието да се упражнява професията на пожарникаря е голям заради обучението на подрастващите, което започва в ранна възраст и продължава до завършване на средното образование. „Ние провеждаме състезания за млади огнеборци, имаме изградени и специални отряди. По брой на млади огнеборци сме в първата тройка в страната", отчете комисар Тодоров.

По повод регистрираното снощи в Кърджали земетресение той коментира, че не се налага повишена готовност на спасителите от службите, защото няма конкретна информация за предстояща заплаха.

„При евентуална кризисна ситуация жителите на Кърджали ще бъдат осведомени светкавично по мобилните си телефони. До две минути пък коли на Гражданска защита излизат по улиците и със запис на съобщение призовават кърджалийци да напуснат града при реална опасност и при необходимост за евакуация", обясни комисар Христо Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай